כידוע, כאבי גב מהווים תופעה שכיחה כל כך בחברה המודרנית, עד כי מדובר ממש בממדי מגפה.
עם זאת, לא כל כאב גב מעיד בהכרח על פריצת דיסק.
על אף האמור לעיל, חשוב לדעת כי כשלושים אחוזים מכאבי הגב התחתון אכן נובעים מפריצת דיסק, ומספר לא מבוטל של מקרי הכאב נגרם בעקבות בלטים, בקעים ובעיות נוספות בדיסקים שבין חוליות עמוד השדרה.
אז כיצד ניתן לאבחן בוודאות פריצת דיסק? – ובכן, תהליך האבחון הנו מורכב, וכולל מספר שלבים חיוניים:
תשאול מקיף ומעמיק
לפני הכל, חשוב לנו, במרפאת אלטרנטיבה, להקשיב לך.
המטפלים המיומנים והמקצועיים שלנו מודעים לכך, שחלק ניכר מהאינפורמציה החיונית שיכולה לסייע לאבחון נכון, שהוא הבסיס לטיפול אפקטיבי, טמון במה שאתם יודעים לספר על הבעיה ממנה אתם סובלים, והשתלשלות האירועים שגרמה לה.
לכן, במהלך הטיפול הראשון תישאלו לגבי מועד תחילת הכאבים, האופן והנסיבות שנלוו להיווצרותם, וכן לחוויה הסובייקטיבית והאישית שלכם.
האם אתם חשים כאב שורף, לוחץ או דוקר, ומהן הפעילויות או הגורמים שמחמירים או מקלים עליו? – לכל אלו משמעויות חיוניות לאבחון שלכם.
בדיקה גופנית ואבחון במגע
באמצעות לחיצות ומגע באזור הגב, נוכל לאתר את החוליות הכאובות, ובמקרים מסוימים אף את אזור הפריצה, במידה והתרחשה.
הבדיקה הגופנית כוללת גם בחינה של טווח התנועה שלכם במתיחות ומנחים שונים, וכן התבוננות על היציבה הטבעית שסיגלתם לעצמכם (פריצות דיסק רבות מתרחשות על רקע יציבה לקויה).
לעתים יעלו במהלך הבדיקה הגופנית בעיות רפואיות אחרות שעשויות להוות את שורש הבעיה, כמו דלקת סיאטית (המכונה סיאטיקה), דלקות במפרקי הירך או עצם העצה ועוד.
האבחון במגע יתבצע לא רק על אזור הכאב, אלא גם במוקדי שיקוף ואבחנה נוספים בגוף, על פי הרפואה הסינית והיפנית, כמו בבטן.
בדיקות מעבדה
חשוב להדגיש, שבדיקות מעבדה וספירת דם, מהווים רק אמצעי עזר לאבחנה, ואנו נפנה אתכם לבצען רק במיעוט המקרים בהם קיים צורך ספציפי בכך.
ספירת דם עשויה לסייע באיתור גורמי דלקת וסמנים ראומטיים המעידים על דלקת פרקים שיגרונית, במידה וקיים חשד סביר לקיומם, על בסיס התשאול והבדיקה הגופנית.
בדיקות הדמיה
גם בדיקות הדמיה מהוות במרפאת אלטרנטיבה רק אמצעי לאישוש הנחות מושכלות העולות מתוך תהליך התשאול והאבחון במגע.
במידה והגעתם כבר עם תוצאות של בדיקות הדמיה שהתבצעו, נבקש מכם להביא אותן אתכם, על מנת להקל על האבחנה המדויקת והיעילה של מצבכם.
לצד זאת, חשוב להדגיש כי בדיקות הדמיה מדגימות במקרים רבים פתולוגיות אקראיות שעשויות להיות בלתי סימפטומטיות אצל אנשים רבים.
לפיכך, נפנה אתכם לבדיקות הדמיה כמו בדיקת רנטגן, MRI, CT ו- EMG, רק במצבים בהם קיים חשד סביר וצורך ממשי לבצען.